ИНФЕКЦИИ СВЪРЗАНИ С МЕДИЦИНСКО ОБСЛУЖВАНЕ

 230419WHO LogoСпасете животи: почистете ръцете си, 5 Mай 2019
Чиста грижа за всички – това е във вашите ръце!
230419Hand Hygene Banner

СЗО призовава всички да бъдат вдъхновени от глобалното движение, за да се постигне всеобщо здравно покритие (universal health coverage, UHC), т.е. по-добро здраве и благосъстояние на всички хора от всички възрастови групи; защита от възможни финансови рискове; достъп до основни услуги в сферата на здравеопазването; достъп до безопасни, ефективни и качествени лекарства, и ваксини.

Превенцията и контролът на инфекциите, включително хигиената на ръцете, са от решаващо значение за постигане на всеобщо здравно покритие (UHC).

Хигиената на ръцете е практичен подход с доказано въздействие върху качеството на грижите и безопасността на пациентите на всички нива в здравната система.

230419Save Lives Pic

5 Mай 2019: Призиви за действие

Здравни работници: "Шампион чисти грижи – това е във вашите ръце!"
Отговорници/лидери по превенция и контрол на инфекциите: „Мониториране на стандартите за превенция и контрол на инфекциите– подобряване на практиките."
Ръководители на медицински отделения: "Вашето отделение отговаря ли на стандартите на СЗО за контрол на инфекциите и хигиенa на ръцете?"
"Участвай в проучването на СЗО, 2019 и предприеми действия!"
Министерство на здравеопазването (MЗ): "Вашата страна отговаря ли на стандартите за превенция и контрол на инфекциите? Съблюдавайте и действайте, за да постигнете качествено и универсално здравно покритие ".
Пациентски организации: "Поискайте чиста грижа – това е ваше право."

Източник, СЗО: https://www.who.int/infection-prevention/campaigns/clean-hands/5may2019/en/

230419Instructions Hand Hygene

 

Страницата на Българска Асоциация на Микробиолозите ще използва бисквитки за да взаимодейства със своите потребители по най-добрия начин.